۱۳۹۸ شنبه ۳ اسفند
صندوق پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی راه‌اندازی می‌شود
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی از راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی خبر داد و گفت: صاحبان نوآوری می‌توانند با مراجعه به صندوق‌های پژوهش و فناوری استانی یا صندوق پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، از خدمات و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.
دکتر محمدصادق خیاطیان یزدی، عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در جشنواره حمایت از پژوهشگران جهاد دانشگاهی خراسان رضوی که صبح پنجشنبه 3 بهمن ماه برگزار شد، از اجرایی شدن گرنت تحقیق و توسعه برای شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان در چرخه عمر خود نیازمند تامین مالی هستند، به همین دلیل برای تامین مالی کل زنجیره عمر شرکت دانش بنیان در صندوق نوآوری و شکوفایی خدمت تعریف شده است.
وی افزود: برای ابتدای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان خدمت گرنت فناوری و گرنت تحقیق و توسعه را در صندوق نوآوری تعریف کرده‌ایم که تا دو هفته آینده بعد از نهایی شدن دستورالعمل، راه‌اندازی خواهد شد، به این معنی که اگر شرکت دانش بنیانی نیاز به تحقیق و توسعه دارد و توان مالی آن را ندارد ما در قالب گرنت به شرکت دانش بنیان خدمات ارائه می‌دهیم. البته شرکت دانش بنیان باید همراه با یک گروه پژوهشگر که در مراکز تحقیقاتی فعالیت می‌کنند، باشد. به عبارت دیگر اگر شرکت‌های دانش بنیان برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه از توان پژوهشگران و فناوران بهره ببرند صندوق نوآوری کمک هزینه به آنها ارائه می‌کند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی از راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی خبر داد و گفت: بسیاری از ایده‌ها به واسطه ریسک بالا از طریق شیوه‌های تامین مالی مرسوم مانند وام امکانپذیر نیست، اما جنس سرمایه‌گذاری، مشارکت است و نهادهایی مثل صندوق نوآوری و شکوفایی برای اینکه ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش دهند برنامه‌ریزی و ایجاد شده است و بر اساس این مدل صندوق، سرمایه‌گذاری مستقیم نمی‌کند بلکه نهادی به عنوان همکار خود انتخاب می‌کند. صاحبان نوآوری می‌توانند با مراجعه به صندوق‌های پژوهش و فناوری استانی یا صندوق پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی که به زودی تاسیس خواهد شد، از خدمات و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.
خیاطیان درباره روش تامین مالی طرح‌های فناورانه نیز گفت: صندوق‌های پژوهش و فناوری ابتدا طرح را بررسی کرده و سپس برای تامین مالی سرمایه‌گذاری بین 5 تا 20 درصد آن را تایید می‌کنند. اگر طرح پذیرفته شد به صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام می‌شود و ما 80 درصد مابقی از سرمایه‌گذاری را تامین کرده و در سود و زیان طرح شریک می‌شویم.
وی تصریح کرد: در گذشته صندوق نوآوری و شکوفایی فعالیت خود را به صورت متمرکز انجام می‌داد، بر همین اساس اولین رویکرد ما در دور جدید فعالیت هیات عامل، رویکرد تمرکززدایی از فعالیت‌های صندوق بود، لذا مقرر شد با نهادهای تخصصی در کشور که مطابق قانون ایجاد شده‌اند همکاری کنیم؛ از جمله این نهادهای تخصصی می‌توان به صندوق‌های پژوهش و فناوری و صندوق‌های جسورانه بورسی اشاره کرد.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به دیگر رویکردهای این صندوق برای فعالیت در زیست بوم نوآوری و فناوری در کشور، گفت: علاوه بر تمرکززدایی، رویکرد بعدی صندوق، نگاه فعالانه به حوزه فناوری بود، به این معنی که از ظرفیت صندوق به عنوان تامین کننده مالی برای حل مسائل اساسی و اولویت‌دار کشور و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم، لذا برنامه‌ریزی‌های ما به این سمت سوق پیدا کرد.
خیاطیان در پایان با بیان اینکه ما در صندوق نوآوری و شکوفایی سه دسته خدمات را برای مخاطبین خود طراحی کردیم که شامل ارائه انواع تسهیلات، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی است، گفت: در حوزه توانمندسازی هدف ما توسعه بازار و رساندن شرکت‌های دانش بنیان به بازار است. برنامه آموزش، مشاوره و عارضه‌یابی، شرکت در نمایشگاه‌های تخصصی و ثبت مالکیت فکری نیز بخشی از فعالیت‌های این دسته است همچنین شرکت‌های دانش بنیان را به ثبت پتنت تشویق می‌کنیم. به عبارت دیگر اعطای تسهیلات، خط اعتباری و هم‌سرمایه‌گذاری ابزارهای همکاری صندوق نوآوری با صندوق‌های پژوهش و فناوری است.
1398/11/11