۱۳۹۹ دوشنبه ۱۸ فروردين
خودکفایی در تولید دستگاه همودیالیز ایرانی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی
بهروز سبک‌دست، مدیر عامل شرکت آریا طب فیروز در مورد قرارداد تولید دستگاه‌های همودیالیز و قرارداد منعقده در این رابطه با هیات امنای صرفه جویی ارزی، گفت: برای رفع نیاز وزارت بهداشت به دستگاه همودیالیز، تفاهم نامه‌ای منعقد شده است که به موجب این تفاهم نامه به مدت سه سال، سالانه 1080 دستگاه همودیالیز تولید و در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد. این میزان دستگاه در سال به صورت دو قرارداد 540 دستگاهی تنظیم می‌شود. به عبارت دیگر ذیل تفاهم نامه منعقد شده، شرکت ما موظف است که در قالب 6 قرارداد 540 دستگاهی نیاز وزارت بهداشت را به این دستگاه در مدت زمان سه سال مرتفع کند، بر همین اساس یک محموله 540 دستگاهی پایان آذر ماه سال جاری تحویل شد و در حال تولید برای محموله دوم هستیم.
مدیر عامل شرکت آریا طب فیروز در مورد تسهیلاتی که این شرکت از صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برای تولید دستگاه همودیالیز دریافت کرده است، خاطرنشان کرد: برای تولید محموله اول، تسهیلات سرمایه در گردش به میزان مصوب 11 میلیارد تومان دریافت کردیم که هنوز بخشی از آن را به دلیل کمبود تضامین مورد تقاضا، دریافت نکرده‌ایم اما این تسهیلات بخش مهمی ‌از تولید دستگاه همودیالیز را ممکن ساخته است، به همین دلیل برای دریافت تسهیلات بیشتر سرمایه در گردش به صندوق نوآوری و شکوفایی تقاضا دادیم و موافقت‌های اولیه نیز اخذ شده است.
وی درباره صادرات این محصول دانش بنیان نیز گفت: در نظر داریم که 50 درصد از تولید شرکت را به کشورهای دیگر صادر کنیم، بر همین اساس مذاکراتی با کشورهای عراق و اندونزی انجام شده است. در گذشته نیز به افغانستان صادرات داشتیم و در حال حاضر در مناقصه دیگری در افغانستان شرکت کرده‌ایم. امیدواریم در فرصتی دو ساله صادرات محصولات شرکت به میزان پیش بینی شده یعنی 50 درصد از ظرفیت تولید برسد.
سبک‌دست در مورد ویژگی دستگاه همودیالیز و ظرفیت تولید شرکت آریا طب فیروز نیز گفت: ویژگی متمایز کننده این دستگاه، نرم‌افزار داخلی بسیار پیشرفته آن است که علاوه بر کنترل و ثبت تمامی ‌تغییرات سخت‌افزاری دستگاه، اطلاعات بالینی بیمار و همچنین تنظیمات پرستاری را نیز در طول جلسه همودیالیز بصورت «لاگ فایل» ثبت کرده و در مواقع مورد نیاز ارائه می‌کند. همچنین نزدیک به 80 درصد از قطعات به‌کار رفته در دستگاه همودیالیز، ساخت داخل است و ظرفیت تولید به گونه‌ای است که در یک شیفت کاری با همین میزان نیروهای موجود، امکان تولید 10 دستگاه در روز را داریم. با تولید دستگاه همودیالیز وابستگی کشور به واردات این محصول از بین رفته است.
وی به محصولات دیگر دانش بنیان شرکت آریا طب فیروز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شرکت دو دستگاه آب RO سانترال (مرکزی) و آب RO پورتابل را نیز تولید می‌کند و در حال تحقیق و پژوهش برای تولید محصولات دیگر دانش بنیان نیز هستیم.
1398/12/15