آثار هنري، ابداع و اختراع زائيده روح و انديشه بشري است. اين آثار براي انسانها لياقت و شايستگي زندگي را تأمين ميكنند. اين از وظايف دولتها است كه از هنرها و اختراعات حمايت نمايند.
اين متن در سازمان جهاني مالكيت فكري (WIPO ) در ژنو به 61 زبان دنيا از جمله فارسي نوشته شده است.
شكلگيري و عملكرد مطلوب نظام مالكيت فكري به عنوان يكي از زيرساختهاي ضروري براي توسعه دانشبنيان، از جمله الزامات و زيرساخت هاي توسعه فناوري و نوآوري و تكميل زنجيره ايده تا ثروت است. يكي از ملزومات اولويتدار ارتقاي نظام مالكيت فكري در جامعه، افزايش آگاهي عمومي و دانش تخصصي نسبت به آن است. اين دانش و آگاهي زمينهساز مشاركت اجتماعي و همسوشدن باورها و رفتارهاي جامعه با انتظارات و هنجارهاي مطلوب نظام مالكيت فكري است.
در همين باره، علاوه بر ماموريت ذاتي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري براي تكميل زنجيره ايده تا ثروت، در برخي اسناد ملي توسعهاي كشور احكام مرتبطي براي اين معاونت صادر شده است. از جمله در نقشه جامع علمي كشور ذيل راهبرد كلان 1 توسعة علم و فناوري در كشور، راهبرد ملي «ساماندهي نظام مالكيت فكري در حوزههاي علم و فناوري» و اقدامات ملي متعدد مرتبط با آن تعريف شده است. به همين ترتيب در ماده 17 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه، به منظور توسعه و انتشار فناوري و حمايت از شركتهاي دانشبنيان به دولت اجازه داده شده است تا برخي حمايتهاي مالي از فعاليتها در حوزه مالكيت فكري را به انجام برساند.
بر همين اساس معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، «حمايت از ترويج مالكيت فكري» را به عنوان يكي از لوازم و مقدمات ضروري تحقق مأموريتها، اهداف و احكام فوق در دستور كار قرار داده است.
در اين راستا از كليه افراد حقيقي و حقوقي صاحب توانمندي در زمينه آموزش و ترويج مفاهيم مالكيت فكري و اصول و روشهاي تجاريسازي دستاوردهاي علمي، فني و هنري، دعوت به عمل ميآيد تا توانمنديها و ظرفيتهاي خود را براي همكاري در اين طرح معرفي نمايند.
...