پورتال دفتر توسعه فناوری سلامت

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جهرم

سلول های بهاری برای آنها که درمسیر پژوهش اند.

معرفی کتاب

این کتاب مجموع خاطرات دکتر بهاروند است. کسی که برای اولین بار در سال ۱۳۸۲ به همراه همکارانش در پژوهشگاه رویان موفق شد تا سلول بنیادین انسانی تولید کند و به واسطه آن علم بیولوژی را به شدت تکان دهد.

در ابتدای کتاب سلولهای بهاری کارنامه علمی دکتر «حسین بهاروند» آورده شده است. که با اخذ مدرک کارشناسی در رشته ی «زیست شناسی» از دانشگاه شیراز شروع و قرار گرفتن در بین یک درصد پژوهشگران پر استناد جهان در رتبه بندی ESI در سال ۱۳۹۸ پایان می پذیرد.
دکتر حسین بهاروند، استاد ممتاز و موسس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان است، ایشان توانست در سال ۱۳۷۴ به پژوهشگاه رویان بپیوندد و پس از پژوهش های بسیار، در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار در ایران سلول های بنیادی رویانی انسانی را تولید کند.
و همچنین در سال ۱۳۸۷ با کمک همکارانش موفق به تولید سلول های بنیادی پرتوان القائی انسانی شود. این فعالیت ها باعث شد که آنان بتوانند شاخه های مختلف پزشکی بازسازی را در ایران پایه گذاری کنند. ایشان تاکنون بیش از سی جایزه ملی و بین المللی، از جمله جایزه رازی، خوارزمی، آیسسکو، آکادمی علوم جهان، یونسکو و جایزه مصطفی (نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام) دریافت کرده است.

 

دکتر بهاروند در این کتاب به حیات علمی خود و برخی مشکلات بیماری همسرش، تمرکز می کند. بعضی افراد این گونه تصور می کنند که گام برداشتن در مسیر علم و دانش و تلاش در این زمینه بسیار آسان است، اما اینگونه نیست و زندگی پر از فراز و نشیب های زیادی است که هر فردی با آن روبرو می شود.
با توجه به این مسئله که پژوهشگران و محققان در مسیر حرکت خود با مشکلات زیادی روبه رو می شوند مانند فقدان مکان مناسب، سیستم اداری پیچیده و غیره را نام برد اما باز هم باید با بعد روانی و این جبهه طاقت فرسا جنگید تا بتوان به موفقیت رسید. وجود این موانع و مشکلات به عنوان سم برای پژوهشگران تلقی می شود و گاهی اوقات راه پیشرفت آنها را مسدود می نماید. این نویسنده بزرگ با گذر از این موانع و با توسل به اقتدار، استقلال، قدرت و توانایی خود توانست این سد عظیم را بشکند و به پیروزی برسد.
وابستگی و توسل دانشمندان ایرانی به تعالیم مذهبی باعث می شود که هویت آنها را از دیگر دانشمندان مجزا سازد و این سیر مداوم به سوی حق است. نمونه های بارزی از این امر در کتاب وجود دارد که می تواند آنها را متفاوت جلوه دهد. مثلا در یکی از صفحات این کتاب می خوانیم “وقتی بعد از چند سال تلاش توانستیم سلول بنیادی را تولید کنیم، سریع رفتم به نمازخانه کوچک کنار آزمایشگاه سجده شکر کردم… همین کار کوچک باعث بزرگ‌تر شدن بام شما برای دریافت لطف خدا می‌شود”.
این کتاب با اینکه تخصصی می باشد ولی نمودهای دینی نیز در آن مبرهن هستند. بر این اساس، این کتاب می تواند منبع مفیدی برای همه افراد بالاخص  اساتیددانشگاه،  پژوهشگران ،جوانان و نوجوانانی باشد که به مسیر پرفراز ونشیب علم علاقه دارند.

#پیشنهاد_تماشا

مجموعه معرفی کتاب بوکچه

قسمت پنجم

کتاب سلول های بهاری

کارگردان:زهرا استخر

اجرا: زهرا استخر

تصویربردار و تدوین:علی اصغر مصدقی

طراح گرافیک:علی اکبری

تهیه شده در واحد چندرسانه ای مفدا جهرم

کلمات کلیدی
مدیر سایت
فیلمبردار/ تدوین کننده

مدیر سایت